تفاوت دامداری صنعتی و سنتی چیست؟ با پیشرفت صنعت دامپروری به مراتب تکنولوژی باعث شد تولیدات این صنایع در حوزه کشاورزی و البته دامداری بسیار رونق پیدا کند. از مهم ترین رشته هایی که با پیشرفت بسیار مواجه شد، پرورش گوسفند بود. به همین دلیل رشد و پرورش دام در حوزه صنعت با استقبال زیادی رو به رو گردید. این در حالی است که هنوز دامداری به روش سنتی نیز ادامه دارد.
تقریبا دو سوم نیاز دامی کشور توسط عشایر به صورت سنتی تامین می شود. اما در سراسر دنیا دامداری صنعتی بیشتر مورد توجه قرار گرفته و با پیشرفت جمعیت، نیاز به دام نیز بیشتر شده است. به همین منظور در این مقاله با مرکز خرید و فروش دام زنده در تهران همراه باشید تا اطلاعات کاملی از فرق دامداری سنتی و صنعتی بدست آورید.
دامداری سنتی یا صنعتی
با توجه به افزایش جمعیت از سال 1820، تهیه ی غذا یک نیاز جدی شد. با سپری شدن زمان و کسب پیشرفت های مختلف، دامداران موفق شدند گوسفندان خود را در محیط هایی بسته پرورش بدهند و از مکمل های ویتامینی و تغذیه های مختلف برای آن ها استفاده کنند. اما متاسفانه بیماری های ناشی از تجمیع سبب شد تا با مرگ و میر دام ها مواجه شوند.
پس از این اتفاق؛ آنتی بیوتیک ها، واکسن ها و ... بسیاری تولید شدند که توانست مانع از مرگ و میر دام شده و با افزایش تولید نیز مواجه شوند. طبق آخرین آمار های بدست آمده 40 درصد از محصولات گوشتی و فرآورده های دامی جهان از این طریق تولید می گردد. به همین ترتیب دامداری صنعتی یک انقلاب بزرگ برای تولید و افزایش محصولات دامی شد.
اکنون می دانید که اگر روش نگهداری و پرورش دام ها به صورت علمی و متمرکز پیش برود و در این مسیر از تجهیزات اتوماتیک استفاده گردد به یقین دامداری به سبک صنعتی بوده است. حال یکی از راهکار هایی که به شما کمک می کند تا بیشتر از تفاوت دامداری صنعتی و سنتی بدانید بررسی مزایای هر یک می باشد. از مزایای این روش می توان به مواردی که در ذیل آمده است اشاره نمود. همچون؛
مزایای دامداری صنعتی
همانطور که می دانید در مدل پرورش دام به سبک سنتی هیچ تجهیزات خاصی استفاده نمی شود. دام ها همگی در یک محیط زندگی می کنند و با توجه نوعشان طبقه بندی نمی شوند. هیچ نیروی متخصصی از آن ها نگهداری نمی کند و افراد همان خانواده به رشد دام کمک می کنند.
از بزرگترین مشکلات این روش که سبب تفاوت دامداری صنعتی و سنتی شده است می توان به؛ کاهش مراتع طبیعی، کمبود مواد غذایی برای دام، رشد نامناسب، عدم مصرف مکمل ها و ویتامین ها، عدم داشتن الگوی تغذیه مناسب، عدم افزایش درآمد و ... اشاره نمود. اما هنوز هستند انسان هایی که تنها فکر می کنند عدم نیاز به خرید علوفه مهم ترین رویکرد برای رشد سرمایه شان است. در صورتی که موارد جانبی بسیار برای آن ها خطر ساز می باشد.
دیگر مقالات ما را در این بخش دنبال نمایید
با توجه به آن که می دانید رویکرد دامداری سنتی به چه دلیلی مناسب نیست اما لازم است کمی از مزایایی بدانید که هنوز بیشتر افراد به آن در این مدل پرورش گوسفند جذب می شوند. این موارد خود سبب بروز تفاوت دامداری صنعتی و سنتی می باشد. همچون؛
تفاوت دامداری سنتی و صنعتی
بررسی هر دو روش دامداری به شما کمک نمود تا بیشتر از تفاوت های دامداری به سبک صنعتی و سنتی بدانید. از مهم ترین تفاوت هایی که وجود دارد می توان به؛ هزینه، سود پرورش و نگهداری دام، رعایت اصول فنی، بررسی بهداشت و سلامت دام، تغذیه صحیح و ... می باشد. دامداری صنعتی امروزه با تدابیر ویژه ای به شما کمک می کند تا بازگشت سرمایه برایتان با بهترین حالت رخ بدهد.
اما به مراتب نیازمند صرف زمان و البته هزینه بیشتر به نسبت دامداری سنتی می باشد. از طرف دیگر دام در حالت صنعتی از یک الگو مصرف در تغذیه بهره مند است که باعث می شود گوشت و محصولات جانبی با کیفیت تری در اختیار دامدار قرار دهد.
شیردهی بالاتر و افزایش گوشت نیز یکی دیگر از برتری های دامداری صنعتی به نسبت سنتی می باشد. به طور کلی کافی است مقداری هزینه کنید تا پیشرفت در این صنعت به کسب و کار خود کمک نموده و نتایج بهتری در کیفیت محصول ارائه شده خود دریافت نمایید.
توضیحات بسیاری از روش سنتی و صنعتی دامداری برای شما ارائه شد. برای آخرین گزینه بهتر است به صورت متمرکز به هزینه های این دو روش بیشتر توجه کنید. به مراتب در دامداری به روش صنعتی شما نیازمند استخدام چند نیروی آموزش دیده شده، ساخت یک مرکز مناسب برای طبقه بندی و پروار گوسفد ها و ... هستید. در این روش شما باید هزینه بیشتری صرف کنید تا یک الگو مصرف مناسب برای دام خود تهیه نمایید. از طرف دیگر در حالت صنعتی نیاز است شرایط ایمنی برای دام به خوبی فراهم شده و به صورت منظم تحت نظر دامپزشک قرار گیرند.
انجام واکسیناسیون و دریافت ویتامین های مناسب خود گوشه ای دیگر از هزینه هایتان می باشد. درست است، دامداری صنعتی بسیار پر هزینه تر از روش سنتی است اما یک راهکار اصولی و با دقت است. ضمن اینکه در این روش شما به مرور با افزایش بازگشت سرمایه صرف شده خود نیز مواجه خواهید شد.