بیماری جونز در دام از جمله بیماری هایی است که باعث صدمه و آسیب به آنها می شود. البته این بیماری بیشتر گاوها را مبتلا می کند. در هر دامداری سالانه ده ها گاو و گوساله در اثر ابتلا به بیماری های مختلف می میرند و با مرگ هر کدام از این حیوانات صدمات زیادی به درآمد دامدار نیز وارد می شود.
بیماری جونز نیز یکی از این بیماری ها است که در دسته بیماری های باکتریایی قرار می گیرد. این مقاله به معرفی و بررسی بیماری جونز در دام می پردازد. تا انتهای این مطلب با ما در فروش دام زنده همراه باشید.
بیماری جونز در دام
بدون شک پیشگیری و کنترل هر کدام از بیماری های مختص دام می تواند باعث کاهش تعداد تلفات در هر دامداری شود. عامل اصلی این بیماری باکتریایی در گاوها معمولا خوردن شیر آغوز گاو مادر است. به همین دلیل گوساله ها بیشتر در معرض این بیماری قرار می گیرند.
البته خوردن غذای الوده نیز ممکن است گاو ها را به این بیماری مبتلا کند. متاسفانه این بیماری که حتی با اندکی آلودگی بر روی پستان مادر نیز منتقل می شود درمانی ندارد. بر اساس تحقیقات صورت گرفته، اگر گاو مادر در مرحله گام پیشرفته بیماری باشد، به احتمال بسیار بالا گوساله نیز مبتلا به دنیا می آید.
دیگر مقالات ما را در این بخش دنبال نمایید
این بیماری نیز مثل هر بیماری دیگری در دام با علایمی همراه است که دامدار یا دامپزشک باید به دقت آنها را زیر نظر بگیرد و در صورت ابتلا یکی از گاو ها اقدامات پیشگیرانه برای درمان حیوان مبتلا و جلوگیری از ابتلای سایر اعضای دام را در دستور کار قرار دهد. این علایم عبارتند از:
همانطور که گفته شد این بیماری جزو بیماری های خاص در دام گاو محسوب می شود که فاقد درمان های قطعی می باشد. بنابراین بهترین روش برای مبارزه و کنترل این بیماری، استفاده از روش های مختلف کنترل و پیشگیری از ابتلا می باشد. گاودار باید با به کارگیری برخی تدابیر که در ادامه به آن اشاره می کنیم، مانع از انتقال بیماری به سایر اعضای دام و گسترش بیماری شود.
راه های کنترل بیماری جونز در دام
همانطور که گفته شد یکی از اصلی ترین راه های انتقال بیماری جونز شیردهی مادر مبتلا و یا شرایط غیربهداشتی موجود در محیط برای شیردهی به گوساله است. این باکتری حتی از طریق بستر کاهی آلوده موجود در آغل گاو مادر نیز انتقال داده می شود.
بنابراین بهتر است هر چه سریع تر گوساله تازه به دنیا آمده را از آغل زایمان یا آغل اصلی مادر جدا کرد تا گوساله در شرایط پر ریسک اقدام به تغذیه از پستان مادر نکند. البته در کنار این موضوع مهم باید به لزوم وجود شرایط بهداشتی در محل زایمان نیز اشاره داشته باشیم. برای مثال بستر آغل باید کاملا خشک و با کاه تازه و تمیز پر شده باشد.
شیر آغوز همچنان بسیار مهم است. اگر بیماری جونز به مراحل پیشرفته خود برسد، حتی مدفوع مادر مبتلا هم می تواند باعث بیماری زایی شود. بنابراین بهتر است قبل از هر گونه گرفتن شیر آغوز از مادر، پستان آن را ضد عفونی کنید. همچنین باید حتما دست ها را به خوبی شسته و ضد عفونی کنید. علاوه بر همه این ها شلنگ ها و سطل هایی که با آنها شیر آغوز را از پستان مادر دریافت می کنید باید پیش از استفاده های بعدی به خوبی شستشو داده شوند.
گوساله تازه متولد شده به شدت به شیر مادر نیازمند است. این موضوع در روزهای اولیه اهمیت بیشتری نیز برای رشد و نمو گوساله دارد. به همین دلیل بهتر است برای پیشگیری از ابتلای گوساله یه بیماری جونز شیر مورد نیاز او را از سایر گاوهای شیردهی تامین کرد که جواب آزمایش آنها منفی شده است.
تجربه ثابت کرده است که حتی اگر شیر را از مادر گوساله بدوشید ممکن است سطل آلوده باشد و گوساله را نیز به بیماری مبتلا کند. بنابراین بهترین راهکار استفاده از شیر گاو دیگری می باشد.
روش های کنترل بیماری جونز در دام
در این مطلب تلاش شد تا اطلاعاتی مختصر از بیماری جونز در دام و راه های کنترل آن را یکدیگر بررسی کنیم. اما خرید گوشت سالم و با کیفیت گوساله و گاو یکی از نیاز های مهم افراد مختلف جامعه است. یک گوشت سالم می تواند تمام نیزهای بدن به پروتئین را تامین کند. مرکز پخش و فروش نمونه با مجوزات رسمی از دامپزشکی یکی از مجموعه های عرضه کننده دام زنده گاو و گوسفند در شهر تهران است که خدمات خود را به شکل 24 ساعته ارایه می دهد.
شما عزیزان می توانید محصول مورد نظر خود را با بهترین قیمت گوسفند زنده و با کیفیت مناسب از این مجموعه خریداری کنید.