نحوه شستن پشم گوسفندی از موضوعات مهم در فرآوری پشم گوسفند و تبدیل آن به محصولات با ارزش است. افراد کمی وجود دارند که بدانند پشم گوسفند را چطور باید بشویند. گرچه در همه ی خانه ها حداقل یک لباس با پشم گوسفند وجود دارد. پوست گوسفند یا قوچ خواص خوبی برای گرم نگه داشتن و خاصیت ایجاد پوشش برای بدن و اجسام دارد. از این ماده ارزشمند برای تهیه انواع لباس، فرش، دمپایی و برخی لوازم دکوراسیون منزل استفاده می شود. با سایت مرکز پخش نمونه همراه باشید تا مراحل و روش شستن پشم گوسفندی را با هم مرور کنیم.
پشم گوسفندی
تعداد محصولات پشم گوسفند هر روز بیشتر می شود. از این رو شناخت از این ماده با ارزش بیشتر می شود. حفره های میکروسکوپی در پشم یک لایه هوا ایجاد می کنند که عایق حرارتی محسوب می شود. پشم گوسفند ویژگی های خاص خود را دارد. از جمله این خواص باید به موارد زیر اشاره داشته باشیم:
در هر صورت برای استفاده بهتر از پشم گوسفند، باید قبلا آن را بشوییم. شستشوی دقیق پشم باعث افزایش طول عمر مفید آن می شود. اما شستن پشم گوسفند هم مراحلی دارد که بهتر است بر اساس آن عمل کنیم.
در مرحله اول باید پشم را خوب تمیز کنید. برای این منظور پس از جدا کردن ذرات بزرگ با دست، می توانید از برس های مخصوص استفاده کنید. گرد و خاک، باقیمانده گیاهان، خارها و مواد زایدی که بر روی پشم نشسته است را پاک کرده و سپس آن را خوب بتکانید. هر چه بیشتر بتوانید مواد مانده در لابه لای پشم ها را پاک کنید نتیجه کار برای شما بهتر خواهد بود.
شستشوی پشم گوسفند
در گام بعدی پشم را درون تشت یا ظرف بزرگ آب پهن کرده تا مواد باقی مانده در لابه لای پشم خارج شده و روی اب شناور شوند. چند بار این مواد را به وسیله ابزاری از روی سطح آب خارج کنید و سپس دوباره تشت را پر از آب کرده و نیم ساعت دیگر صبر کنید. این کار را دو تا سه بار انجام دهید. در مرحل آخر پشم را از آب خارج کنید. در بار اول از اب سرد استفاده کرده اما برای دفعات بعدی از آب گرم استفاده کنید.
پرطرفدارترین مطالب ما را دنبال کنید!
برای تهیه مواد شستشو دهنده پشم گوسفند، کمی مایع ظرفشویی، یا پودر شستشوی دستی را درون یک سطل ریخته و بر روی آن آب داغ بریزید. سپس مایع را خوب هم بزنید تا به اندازه کافی کف کند. سعی کنید مایع شستشو رقیق باشد. توصیه می شود 30 گرم ماده شوینده را در هر 10 لیتر آب بریزید.
شستن پوست گوسفند در آب داغ مهم است. آب داغ باعث می شود تا چربی های موجود بر روی پشم زودتر آب شده و جدا شوند. همچنین آب داغ عملکرد بهتری نسبت به ورز دادن پشم در آب و هم زدن آن ایجاد می کند. اما در هر صورت باید آن را در آب داغ به خوبی مشت و مال دهید و در صورت لزوم از برس های مخصوص شستشو استفاده کنید. برای آب کشی پشم گوسفند آن را از آب خارج کرده اما آب آن را نگیرید و دوباره در آب تمیز قرار دهید. این کار را چند بار انجام دهید.
پس از آب کشی، پشم را روی یک سطح شیب دار پهن کنید تا اب آن خارج شود. پس از اینکه احساس کردید اب موجود در پشم تخلیه شده و فقط رطوبت باقی مانده، آن را بر روی طناب یا میله بلندی آویزان کنید. سعی کنید پشم را طوری بر روی طناب پهن کنید که همه ی نقاط آن به جریان هوا دسترسی داشته باشد. البته خشک کردن آن زیر نور آفتاب هم توصیه می شود.
پس از خشک شدن پشم آن را خوب بررسی کنید. برخی پشم ها به دلایل مختلف با یکبار شستشو تمیز نمی شوند. بنابراین اگر احساس کردید که پشم هنوز کثیف است، می توانید یکبار دیگر بر اساس آنچه گفته شد، اقدام به شستشوی پشم کنید. در نهایت اگر نظر شما در مورد تمیزی ان جلب شد باید اقدام به برس زدن (شانه زنی) پشم نمایید. به این منظور از برس هایی با دندانه های بزرگ و کوچک استفاده کنید و در جهت های مختلف اقدام به برس زنی کنید تا الیاف در موازات هم قرار بگیرند.
شستن پشم
یکی از روش های ضد عفونی کردن و شستشو پشم گوسفند زنده برای مراحل بعدی، استفاده از نمک است. در این روش ابتدا پشم را در آب سرد خیسانده و صبر کنید تا تا خوب نم بکشد. پس از تخلیه آب، پشم را درون حوضچه ای فرو ببرید که در آن به ازای هر لیتر اب 30 گرم نمک افزوده اید. هر چند ساعت یک بار آن را از آب و نمک خارج کرده و در ظرف آب دیگری ابکشی کرده و دوباره درون حوضچه اب و نمک فرو ببرید. در نهایت بعد از دو ساعت آن را خارج کرده و با اب فراوان بشویید.