خواص گوشت شترمرغ برای افراد مختلف بسیار قابل توجه است. این گوشت را می توان یکی از سالم ترین و مقوی ترین گوشت ها دانست که سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و اسیدهای چرب مفید برای بدن انسان است. گوشت شترمرغ کمی نسبت به گوشت گاو تیره تر بوده و ارزش غذایی آن نسبت به مرغ، بوقلمون و گاو بیشتر است. البته این نکته را مد نظر داشت باشید که هر ماده ی غذایی در کنار مزایا ممکن است در صورت استفاده زیاد، مضراتی نیز داشته باشد. با وب سایت مزرعه نمونه همراه باشید تا به توضیحات بیشتر در این زمینه بپرداریم.
خواص گوشت شترمرغ
گوشت شترمرغ سرشار از انواع ویتامین ها، پروئین ها، مواد معدنی، چربی های مفید بوده و بسیار انرژی زا می باشد. گوشت پرندگان را معمولا به رنگ سفید دیده ایم اما شترمرغ درست شبیه نامش پرنده ای است که گوشتی به رنگ چهارپایان دارد. گوشت قرمز شترمرغ انقدر چربی اشباع کمی دارد که قابل مقایسه با گوشت گوسفند و گاو نیست. چربی کم این گوشت برای بیماران مبتلا به بیماری های مرتبط با چربی خون بسیار مناسب است. ارزش غذایی و خواص گوشت شترمرغ بسیار بالاست. در ادامه بیشتر به معرفی این منبع خواص برای افراد مختلف می پردازیم.
گوشت برای اکثر انسان ها منبع اصلی برای دریافت پروتئین محسوب می شود. اگر در گوشتی تراکم بیشتری در بافت ماهیچه ای مشاهده شود، از نظر پروتئین غنی تر محسوب می شود. شترمرغ به دلیل فعالیت بدنی و تراکم ماهیچه ای پروتئین بالایی در خود ذخیره کرده است. پروتئین بالا را می توان از جمله خواص گوشت شترمرغ برای ورزشکاران دانست. توصیه می شود ورزشکاران این گوشت سالم و کم چربی را حتما در برنامه غذایی خود بگنجانند.
پروتئین بالا در گوشت شترمرغ
دوران بارداری برای هر زنی دوره ای حساس محسوب می شود. در این دوران نه تنها باید تغذیه مادر صحیح و اصولی باشد، بلکه باید به نحوی باشد که مواد مورد نیاز برای رشد و نمو جنین نیز فراهم شود. آهن و اسید فولیک برای سلامت جنین و مادر نقشی مهم ایفا می کنند و از نیازهای تغذیه مادران باردار شناخته می شود. یکی از مهمترین خواص گوشت شترمرغ سطح بالای آهن و اسید فولیک آن است. علاوه بر آن پروتئین بالای گوشت این حیوان، تامین کننده سوخت کافی برای بدن مادر می باشد.
همیشه یکی از نگرانی های افراد در مورد مصرف گوشت، بالا رفتن سطح چربی های مضر در بدن است. از جمله خواص گوشت شترمرغ برای زنان و مردان می توان به میزان چربی کم آن اشاره کرد. این ویژگی گوشت این حیوان را از گوشت گاو و گوسفند متمایز می کند. فعالیت بالا، سرعت زیاد حرکت و ساختار ماهیچه ای خاص باعث شده است تا شترمرغ بافت ماهیچه ای کم چربی داشته باشد. این موضوع گوشت شترمرغ را برای افرادی که دارای رژیم های غذایی کاهش وزن هستند و همچنین سالمندان و بیماران بسیار مناسب می کند.
تاثیر گوشت شترمرغ بر کاهش وزن
روغن امگا3 یکی از موادی است که بیش از همه در گوشت ماهی دیده می شود. این ماده می تواند در بهبود روحیه و خلق و خوی انسان و پیشگیری از افسردگی نقشی اساسی ایفا کند. امگا 3 همچنین مانع از لخته شدن خون می شود. خبر خوب این است که گوشت شترمرغ دارای میزان قابل توجهی امگا 3 می باشد که یکی از مهمترین نیازهای بدن انسان می باشد.
مطالب پربازدید را مطالعه کنید
یکی از خواص گوشت شترمرغ برای کودکان و بزرگسالان سرشار بودن این گوشت از ویتامین ها و مواد معدنی است. به جز آهن این گوشت دارای اسیدهای آمینه مفید برای بدن و همچنین مواد معدنی نظیرروی، منیزیم و سدیم می باشد. گرچه سدیم این گوشت کمتر از گوشت گاو و گوسفند است اما بازهم به حد نیازهای بدن کافی بوده و تامین کننده آن می باشد. از جمله ویتامین های موجود در گوشت شترمرغ نیز باید به ویتامین های C، B1، A، B2 و ویتامین E اشاره نمود.
کلسترول برای بیماران قلبی یک سم محسوب می شود و مشکلات زیادی را به وجود می آورد. گوشت گاو و گوسفند سطح بالایی از کلسترول را وارد خون می کنند اما گوشت شترمرغ سطح کلسترول بسیار پایینی دارد. بنابراین پزشکان و متخصصان تغذیه به بیماران قلبی توصیه می کنند تا در رژیم غذایی خود گوشت هایی نظیر بوقلمون و شترمرغ را جایگزین گوشت های گاو و گوسفند کنند.
پزشکان معمولا افراد دیابتی را از خوردن گوشت قرمز منع می کنند. یکی از خواص گوش قرمز شترمرغ برای افراد دیابتی سطح شاخص کلسیمی آن است. شاخص آن در گوشت شترمرغ تقریبا صفر است و باعث می شود که سطح گلوکز خون بیماران دیابتی افزایش پیدا نکند.
این مورد شاید کمی عجیب باشد اما کاملا واقعی است. حتما شنیده اید که با پرورش هر گاو چه میزان گاز متان وارد جو می شود. جالب است بدانید که پرورش شترمرغ گازهای گلخانه ای بسیار کمتری را تولید می کند و گاز متان تولید شده در این فرآیند بسیار ناچیز است. پس اگر به محیط زیست اهمیت می دهید، به جای گاو و گوسفند بیشتر از گوشت شترمرغ استفاده کنید.
100 گرم گوشت شترمرغ خام را بررسی کرده و در ادامه ریز مواد و خواص آن را ذکر کرده ایم. از 100 گرم گوشت شترمرغ 20 گرم پروتئین و 71 گرم آب بدست می آید دیگر مواد معدنی و خواص گوشت شترمرغ شامل موارد زیر است:
گوشت شترمرغ طبعی گرم و خشک دارد و مصلح آن سرکه است. مصرف این گوشت می تواند درمانی برای دردهای سیاتیکی، درد کمر و... باشد. این گوشت برای افراد سرد مزاج مناسب می باشد و باعث دفع و شکستن بلغم می شود. افراد گرم مزاج باید در خوردن این گوشت احتیاط کنند. این گوشت می تواند در پیشگیری از بیماری هایی که از سردی ناشی می شوند جلوگیری کند؛ بیماری هایی مثل نقرس، درد مفاصل، انرژی کم و... از این دسته اند. از نظر طب سنتی گرچه خواص گوشت شترمرغ برای مردان و زنان قابل توجه است اما به دلیل غلظت، افرادی که سیستم گوارش ضعیفی دارند باید این گوشت و گوشت گوسفند را کمتر از آن مصرف کنند.