خواص گوشت شتر برای افراد مختلف بسیار زیاد است، به طوری که بسیاری از کارشناسان تغذیه توصیه می کنند به جای استفاده از گوشت گوسفند و گاو از گوشت شتر استفاده شود. شترها منابعی عالی برای شیر و گوشت می باشند و فراورده های گوشتی و لبنی حاصل از آن دارای فواید بسیار زیاد و متنوعی است. گوشت شتر دارای طبعی گرم و مزه ای شیرین است و از لحاظ ظاهری به گوشت گوسفند شباهت بیشتری دارد. در این مطلب از سایت مرکز پخش و فروش دام نمونه به معرفی خواص گوشت شتر می پردازیم. همراه ما باشید و این مطلب را از دست ندهید.
خواص گوشت شتر
شتر مختص مناطق بیابانی است؛ بنابراین گوشت این حیوان در کشورهایی که دارای آب و هوای بیابانی هستند بیشتر یافت می شود. گرچه این گوشت به اندازه ای مفید است که در حال حاضر به سایر کشورها با آب و هوای مختلف صادر میشود. خواص بیشمار این گوشت که طبیعتی گرم و خشک دارد باعث شده تا طب سنتی از قدیم الایام تا به امروز مصرف آن را بسیار توصیه کند. در دین اسلام نیز احادیث و توصیه هایی در مورد فواید گوشت شتر بیان شده است. جالب است بدانید که از قلم و کوهان شتر در طب سنتی برای درمان درد رماتیسم، درد پا و درد کمر استفاده می شود.
گوشت شتر در دیدگاه عامه گوشتی چغر و دیرپز است. اما در صورتی که شما گوشت شترهای یک تا سه ساله را تهیه کنید متوجه تفاوت بافت و طعم آن خواهید شد. هر چقدر شتر سن بیشتری داشته باشد از نرمی گوشت کاسته می شود. گوشت شترهای یک تا سه ساله از نظر مزه، طعم و بافت شباهت زیادی به گوشت گاو دارد. گوشت شترهای پیر به دلیل وجود کلاژن دیرپزتر هستند. بعضی از افراد ترجیح می دهند از گوشت شترهای پیرتر برای تولید فراورده های گوشتی مثل کالباس استفاده کنند.
خصوصیات ظاهری گوشت شتر
گوشت شتر به دلیل وجود ویتامین ها و انواع مواد مغذی موجود در آن شناخته شده است. این گوشت نسبت به سایر گوشت ها میزان چربی و پروتئین کمتری داشته و در مقابل دارای سدیم بیشتری است. خانواده ویتامین های گروه ب و بعضی مواد معدنی همچون فسفر و کلسیم نیز در این گوشت یافت می شود. اما میزان آهن و روی گوشت شتر کمتر از گاو و گوسفند است. یکی از مهمترین مزیت های گوشت شتر در مقابل سایر انواع گوشت، عدم امکان استفاده از مواد هورمون زا و آنتی بیوتیک در آن می باشد.
پربازدیدترین مطالب ما را از دست ندهید!
هر چند گفته شد که گوشت شتر پروتئین کمتری نسبت به سایر گوشت ها دارد اما باز هم این میزان پروتئین قابل توجه و تامین کننده نیاز بدن می باشد. میزان کلسترول این گوشت نیز حتی از گوشت سفید ماکیان کمتر است. بنابراین بسیاری از افراد مبتلا به کلسترول بالا و دیابت می توانند از گوشت شتر استفاده کنند. بعضی متخصصان تغذیه توصیه می کنند که افراد مسن گوشت شتر را به عنوان گوشت مصرفی خود انتخاب کنند.
گوشت شتر توانایی طعم دهندگی و معطر بودن بیشتری دارد و عطر آن باعث می شود تا ترشح بزاق دهان و شیره معده افزایش پیدا کند و در نتیجه قابلیت جذب و هضم آن نیز بیشتر شود.
گوشت شتر برای دستگاه گوارش
یکی از خواص گوشت شتر برای افراد مختلف به ویتامین های موجود در آن بر می گردد. ویتامین A و ویتامین های گروه B بیشترین میزان را در گوشت این حیوان دارند. ویتامین B برای تبدیل گلوکز به انرژی بسیار کاربرد دارد و باعث بهبود عملکرد سیستم اعصاب مرکزی می شود.
این گوشت سرشار از منابع آهن بوده و بسیار انرژی زا است. آهن می تواند باعث کاهش شانس ابتلا به کم خونی شود. این گوشت بدون هرمون یک ماده غذایی غنی و و پرکالری نیز مصرف می شود. بنابراین استفاده از آن برای ورزشکاران نیز بسیار توصیه شده است.
گوشت شتر افزون بر طعم خوب و هضم سریع خاصیت مهم دیگری نیز دارد. به دلیل داشتن چربی کمتر این گوشت در مقابل سایر گوشت ها برای کاهش وزن و رژیم های کم چربی مناسب تر است.
مصرف این نوع گوشت برای مادران باردار و شیرده نیز بسیار مفید می باشد. چون فلز روی موجود در آن باعث بهبود وضعیت رشد جنین شده و اختلالات مربوط به آن را از بین می برد. خوشبختانه درصد قابل توجهی روی در گوشت شتر وجود دارد. از طرف دیگر کاری زیاد این گوشت باعث افزایش توان بدنی مادران باردار و شیرده می شود. ضمنا گوشت شتر از زایمان زودرس نیز جلوگیری به عمل می آورد.
علاوه بر خواص گوشت شتر، لازم است با مضرات آن نیز در برابر گوشت گوسفند زنده آشنا شوید. در بین بخش های مختلف بدن شتر، کوهان این حیوان دارای مقدار قابل توجهی چربی می باشد. بنابراین توصیه می شود که افراد مسن و افرادی که دارای بیماری های مرتبط یا چربی خون هستند از این قسمت گوشت شتر استفاده ننمایند. از طرف دیگر از دید طب سنتی گوشت این حیوان گرم بوده و برای افرادی که دارای مزاجی گرم هستند مناسب نیست.