مرکز خرید گوسفند زنده، فروش و عرضه بهترین قیمت دام در تهران

صادرات دام زنده به کشورهای عربی و عراق

نویسنده : مرکز خرید گوسفند زنده
تاریخ ثبت : 30 شهریور ، 1401

صادرات دام زنده در حال حاضر در راس انواع صادرات های جهانی به چشم می خورد. این تجارت پر رونق تواند بسیاری از مشکلات کشوری را حل کند و به همان نسبت، اگر مطابق با قوانین انجام نشود، مشکلات جبران ناپذیری را ایجاد خواهد کرد.

صادرات دام های ایرانی زنده به کدام کشور ها انجام می گیرد؟

صادرات دام زنده از زمان های گذشته تا کنون، یکی از روش های افزایش درآمد دامداران و رونق اقتصادی کشور بوده است. صادرات دام ها به صورت زنده یکی از بزرگ ترین صادرات ها در کل جهان است که کشور های بی شماری نظیر سومالی، اسپانیا، استرالیا، فرانسه، ایران و ... به انجام آن مشغول هستند. در لیست رتبه بندی کشور ها برای صادرات دام ها، ایران به عنوان هشتمین کشور صادر کننده شناخته می شود که دام های سبکی مانند گوسفند و بز را به کشور های حاشیه خلیج فارس نظیر، قطر، کویت، عراق، عمان، امارات، یمن، عربستان و همچنین ترکیه صادر می کند. سالانه تعداد بسیار زیادی دام در ایران پرورش داده می شوند که صادرات آن ها بیش از ۷۶ میلیون دلار ارزش دارد. از این جهت صادر کردن دام های زنده، یکی از پرسود ترین صادرات ها برای استان های غربی ایران به ویژه کردستان و ایلام می باشد.

صادرات دام های ایرانی زنده

صادرات دام های ایرانی زنده

آیا صادرات دام زنده آزاد شد؟

صادرات دام های زنده در کشور ایران از اواخر سال ۱۳۹۵ خورشیدی به طور کامل ممنوع شد. دلیل این امر نیز مشکلات داخلی کشور و افزایش صادرات دام بود، به گونه ای که در داخل کشور با محدودیت وجود دام های زنده رو به رو بودیم. پس از آن نمایندگان سعی کردند تا از راه های مختلف، مجوز صادرات دام های زنده را برای شهر های غربی به ویژه کردستان دریافت کنند. با افزایش تعداد راس دام ها در ایران و عدم صادرات آن ها، برای بار دیگر با مشکلات خاصی رو به رو شدیم. دام های زنده به دلیل کامل بودن ظرفیت دام کشور، از بین می رفتند و ضرر های جبران ناپذیری را به دامداران و عشایر وارد می کردند. از این جهت در ابتدا تیر ماه ۱۴۰۰، صادرات دام ها برای دومین بار مجوز رسمی گرفت. البته صادرات دام زنده در سال ۱۴۰۰ با محدودیت هایی رو به رو است و تنها ۵۰۰ هزار راس دام مازاد می تواند به دیگر کشور ها صادر شود. با این حال همچنان نگرانی هایی بابت ایجاد محدودیت دوباره صادرات دام ها وجود دارد.

صادرات دام زنده

صادرات دام زنده

صادرات دام زنده به کشور های عربی

کشور های عربی حاشیه خلیج فارس، از کشور های اصلی وارد کننده دام های زنده از ایران هستند. در سال هایی که صادرات دام ها در ایران ممنوع بود، بسیاری از دامداران به صورت قاچاقی، دام های خود را به کشور های عربی می رساندن. با صادرات دام زنده به عراق به صورت قاچاقی، روز به روز قیمت گوشت در کردستان و شهر های مرزی بیشتر شد و نگرانی هایی را به وجود آورد. از این جهت دامداران در حال حاضر می توانند راس های مازاد خود را به صورت قانونی و با رعایت پروتکل های بازرگانی به کشور های عربی صادر کنند.

87233---3

صادرات دام زنده به کشور های عربی

قوانین صادرات دام های زنده

صادرات دام های زنده قوانین و شرایط خاص خودش را دارد. از مهم ترین و اصلی ترین قوانین صادرات دام زنده، دریافت مجوز های قانونی آن، پس از تایید سلامت دام ها از سوی دامپزشکی، می باشد. در گام نخست برای دریافت مجوز های صادرات، باید یک درخواست کتبی با مدارک مورد نیاز به دامپزشکی استان سکونت، ارائه دهید. پس از تایید مدارک دامپزشکی، دام ها باید پلاک کوبی شوند و شماره پلاک ان ها در سامانه مخصوص قرنطینه دام های زنده، ثبت خواهد شد. پس از آن دام ها باید به مدت ۱۵ روز در قرنطینه با شرایط بهداشتی قرار بگیرند. پس از تایید دوران قرنطینه، درخواست صدور گواهی بهداشتی لاتین به سامانه قرنطینه ارسال خواهد شد که با انجام بررسی های لازم و با دریافت درخواست فوق، می توانید با خودرو های دارای کد رهگیری، دام ها را از محل قرنطینه به کشور مقصد برسانید.

پرطرفدارترین مطالب را از دست ندهید

قوانین صادرات دام

قوانین صادرات دام

مزایا تجارت دام زنده

همان طور که در مطالب پیشین ذکر کردیم، صادرات دام زنده در ایران قدمت طولانی مدتی دارد و یکی از روش های درآمد زا برای مردمان برخی از استان های ایران می باشد. صادرات دام به کشور های دیگر می تواند یکی از بزرگ ترین منابع درآمدی کشور ایران باشد، به شرطی که در ابتدا نیاز های گوشتی داخل کشور تامین گردد. بزرگ ترین مزیت تجارت دام و گوسفند زنده را می توان وارد شدن دلار به کشور دانست. زیرا که دام ها با واحد دلار مورد معامله قرار می گیرند. از این جهت علاوه بر رشد اقتصادی کشور، می توان تا حدودی نیز از نوسانات ارزی جلوگیری کرد. یکی دیگر از مزیت های صادرات دام ها به کشور های دیگر، این است که با پرورش هزاران راس دام سبک و سنگین، بازار گوشتی ایران نیز رونق می یابد و می تواند قیمت گوشت و فرآورده های آن را کاهش دهد.

تجارت دام

تجارت دام زنده

معایب تجارت دام زنده

با این که صادرات دام زنده را می توان یک روش درآمدی برای رشد اقتصادی کشور دانست، اما معایب بزرگی نیز در این تجارت به چشم می خورد. دام یکی از پرطرفدار ترین محصولات صادراتی است و همیشه از ارزش بالایی برخوردار بوده است. در این نوع تجارت، سودجویان برای کسب درآمد و سود بیشتر خود، اقدام به قاچاق دام های سبک می کنند. با قاچاق دام ها، راس های سبک مورد نیاز برای تامین گوشت کشور کم خواهند شد و در نتیجه با افزایش چشمگیر قیمت گوشت در داخل ایران، رو به رو می شویم. همچنین دام های صادراتی باید طبق شرایط خاص بهداشتی، نگهداری شوند که این امر در قاچاق آن ها رعایت نخواهد شد. از این جهت امکان دارد دام های بیمار به کشور های دیگر صادر گردند و یک نوع بیماری خاص همه گیر را رواج دهند. قاچاق دام، ضربه بزرگی به اقتصاد کشور می زند و باید هرچه سریع تر از این اقدام جلوگیری کرد.

6LeqQBciAAAAAOTmEiSOf1o6d6Sk5ceWF8MIClo1