مرکز خرید گوسفند زنده، فروش و عرضه بهترین قیمت دام در تهران

زمان و علت کم شدن شیردهی گوسفندان

نویسنده : مرکز خرید گوسفند زنده
تاریخ ثبت : 21 اسفند ، 1400

شیر گوسفند، یکی از مهمترین منابع تامین کلسیم و پروتئین در دنیا است. اما متاسفانه به دلیل عدم داشتن اطلاعات کافی برخی از پرورش دهندگان گوسفندان، تغذیه ناکافی و نادرست و بسیاری از مسائل دست به دست هم داده اند تا شیردهی گوسفندان کمتر شود که با شناخت علل و زمان شیردهی در گوسفندان، به راحتی می توان این مشکل را حل نمود.

انواع نژاد گوسفندان شیرده

اگر شما نیز قصد پرورش گوسفندان شیرده را دارید، بهتر است ابتدا با انواع نژادهای گوسفندان شیرده آشنا شوید.
  • گوسفند آواسی یکی از معروفترین نوع گوسفندان شیرده در دنیا است. این نوع گوسفند پشمی، بیشتر در کشورهای همسایه همچون ترکیه، عراق، سوریه، لبنان و ...، دیده می شود زیرا به سرما و راهپیمایی های طولانی بسیار مقاوم هستند اما در برابر گرما و رطوبت بالا، بسیار ضعیف هستند. شیردهی گوسفند آواسی بسیار بالا است و پرورش آن بسیار مقرون به صرفه است. 
  • گوسفند باسکو، نوعی دیگر از نژاد گوسفندان شیرده است که میزان شیردهی آن بسیار بالا است و همین امر سبب شده است تا شیر آن بسیار خوشمزه و دارای پروتئین بالایی باشد. البته زیستگاه این نوع نژاد بیشتر در کشور فرانسه است.

  • گوسفند bovec، از دیگر گوسفندان نژاد شیرده است که شیردهی گوسفندان bovec، دارای چربی بسیار بالایی است و زیستگاه اصلی آن در ایتالیا و اسلوونی می باشد.

  • گوسفند chios را می توان یکی از بهترین گوسفندان نژاد شیرده در دنیا دانست. شیردهی گوسفند chois در یک دوره 220 روزه به میزان 777 لیتر است. زیستگاه این نوع گوسفند، متفاوت است و در اکثر کشورها از جمله یونان می توان آن را پرورش داد.

نژاد گوسفندان شیرده

نژاد گوسفندان شیرده

علل کم شدن شیردهی گوسفندان

همانگونه که گفته شد، شیر، امروزه یکی از مهمترین منابع تامین کلسیم و پروتئین همه رده های سنی در دنیا است. به همین علت، امروزه در جای جای دنیا، دامپروری های گوناگونی برای تهیه شیر از گوسفندان تاسیس شده اند و هدف آنها، تولید شیر با کیفیت و در حجم بالا است. بنابراین شیردهی زیاد، یکی از مهمترین اهداف و دلیل پرورش گوسفندان شیری در دامپروری ها است. اما متاسفانه به دلیل عدم آگاهی کافی برخی از پرورش دهندگان گوسفندان شیری و گاهی تاثیر عوامل محیطی و زیستی، شیردهی در اینگونه گوسفندان آنگونه که باید و شاید، زیاد نیست.  به همین منظور، در ذیل به برخی از عوامل کم شدن شیر در گوسفندان اشاره شده است.

  • انگل های داخلی، یکی از مهمترین علل کم شدن شیر در گوسفندان است.

  • ورم پستان بالینی

  • مشکلات هورمونی و اندوکرینی

  • مسمومیت با مواد غذایی یا مواد شیمیایی

  • خوردن بیش از حد غلات، چربی، کربوهیدرات و نشاسته

  • کمبود مواد غذایی و یا کم شدن بیش از حد جیره های غذایی

  • کمبود بسیاری از مواد معدنی و ویتامین ها از جمله b12

  • کمبود آب مصرفی توسط دام

علت کم شدن شیردهی گوسفندان

علت کم شدن شیردهی گوسفندان

راه های افزایش شیردهی گوسفندان

حال که با برخی از دلایل کم شدن شیر در گوسفندان آشنا شدید، بهتر است با دنبال کردن روش هایی که در ذیل به آن ها اشاره شده است، نسبت به افزایش تولید شیر در گوسفندان اقدام نمایید.

  • برای داشتن شیر بیشتر در دام، علاوه بر داشتن یک رژیم غذایی متعادل که حاوی پروتئین، مواد معدنی، آب و انرژی به اندازه کافی است، باید به مصرف به اندازه فسفر در این نوع گوسفندان اهمیت بسیاری داد.

  • گوسفند شیری باید انرژی کافی را در طول روز از یونجه، مراتع و دانه ها دریافت کند.

  • با توجه به تفاوت در انواع نژاد و  شرایط آب و هوایی در پرورش این نوع گوسفندان، دامداران باید ارزیابی های منظم و دقیقی از کیفیت خوراک دام خود داشته باشند.

  • بررسی مدام و منظم گوسفندان شیرده برای وجود انواع بیماری ها همچون ورم پستان، انگل و ... که سبب کاهش شیر تولیدی توسط آن ها می شود. با این بررسی ها و مراجعه به موقع دامپزشک، می توان به راحتی مشکل مورد نظر را یافته و هر چه سریع تر آن ها را رفع نمود.

  • با استفاده از برخی از مکمل ها و ویتامین ها زیر نظر دامپزشک، می توان سطح شیردهی گوسفندان را بالاتر برد.

  • محیط پرورش گوسفندان را از نظر دما، رطوبت، تجهیزات و ...، باید به طور مدام چک کرد.

راه های افزایش شیردهی گوسفندان

راه های افزایش شیردهی گوسفندان

زمان شیردهی گوسفندان 

با توجه به تفاوت در انواع نژادهای گوسفندان شیری، نمی توان زمان خاصی را برای شیردهی گوسفندان مشخص نمود. به طور کلی، بره ها پس از بالغ شدن، می توانند اقدام به تولید شیر نمایند. میش مادر نیز پس از به دنیا آوردن بره، به مدت 15 هفته و 24 ساعت در روز اقدام به طول شیر می نماید که این میزان همانگونه که گفته شد در انواع نژادهای متفاوت گوسفندان، بسیار با هم فرق دارد. بنابراین دامداران با توجه به تجربه و نوع نژاد دام خود، می توانند بهترین زمان برای دوشیدن شیر گوسفندان را انتخاب نمایند.

پرطرفدارترین مطالب مارا از دست ندهید!

بهترین زمان شیردهی گوسفندان

بهترین زمان شیردهی گوسفندان

انواع روش های شیردوشی در گوسفندان

برای شیردوشی در دام ها بخصوص گوسفند زنده، می توان از دو روش دستی و استفاده از شیردوش برای اینکار استفاده کرد. اما باید توجه کنید که انتخاب روش موثر، باید با توجه به نوع نژاد، محیط، سن و بسیاری از عوامل دیگر انتخاب شود که می توان برای انتخاب بهتر با دامپزشک یا افراد با تجربه در اینکار مشورت نمود.

روش های شیردوشی گوسفندان

روش های شیردوشی گوسفندان

رعایت بهداشت قبل از دوشیدن شیر

همانگونه که گفته شد، علاوه بر بیماری ها و مسائل محیطی بسیار که بر کم شدن شیر در دام تاثیر می گذارند، مسائل بهداشتی بسیار نیز به هنگام شیردوشی سبب کم شدن حجم شیر در دام ها می شوند. بنابراین اگر از دست یا دستگاه برای شیردوشی استفاده می کنید، باید دست و یا دستگاه را به طور کامل ضدعفونی کرده و بهداشت شخصی را نیز رعایت کنید تا سبب انتقال بیماری به دام نشوید. همچنین بهتر است پستان گوسفند را پیش و پس از شیردوشی کاملا ضدعفونی و تمیز نمایید.

6LeqQBciAAAAAOTmEiSOf1o6d6Sk5ceWF8MIClo1