گوشت قرمز یکی از اصلی ترین منایع پروتئنی می باشد که مصرف اندازه ی آن برای بدن بسیار مفید می باشد. علاوه بر مصرف کردن گوشت قرمز، شرایط نگهداری آن نیز مهم می باشد و شما باید به درستی از آن نگهداری نمایید تا گوشت فاسد و مستعد بیماری نشود. روش های مختلفی برای نگهداری صحیح گوشت وجود دارد. شما می توانید گوشت تازه را به مدت 1 تا 2 روز در یخچال نگهدارید ولی برای نگهداری در مدت زمان طولانی تر باید گوشت را فریز کنید. البته روش های دیگری برای نگهداری گوشت وجود دارد که باهم آن ها را بررسی می کنیم.
امروزه ما به راحتی می توانیم به گوشت تازه دسترسی داشته باشیم و از آن مهم تر، خیلی آسان می توانیم آن را فریز کنیم و از آن غذا تهیه نماییم. در گذشته های دور که گوشت به سختی تهیه می شد و بزرگان و مردان برای تهیه ی گوشت حتما باید به شکار می رفتند بعد تر ها که تهیه ی گوشت آسان تر شد، یخچال و فریزری وجود نداشت و مردم برای نگهداری گوشت از روش های دیگر استفاده می کردند. البته ایل های عشایر ایران هم با این روش گوشت را نگهداری می کنند. مهم ترین این روش ها عبارتنداز:
خشک کردن گوشت یکی از عوامل تاثیر گذار در مرغوبیت گوشت برای مصرف در دراز مدت است. با این روش می توان گوشت را به مدت 3 الی 6 ماه نگهداری کرد. اولین کاری که در این روش انجام می شود جدا کردن همه ی چربی ها می باشد و گوشت باید بدون چربی باشد سپس گوشت را به لایه های خیلی نازک برش می دهند و با پاشیدن کمی نمک روی گوشت آن را از میان چوب یا نخی عبور داده و می گذارند گوشت خشک شود. با این روش فساد گوشت به شدت کاهش می یابد. این گوشت باید دور از نور و آفتاب نگهداری شود.
در این روش قسمت های مختلف گوسفند را به تکه های نازک برش می دهند و لا به لای آن نمک می ریزند و در مکانی دور از نور آفتاب قرار می دهند. با این روش می توان گوشت را تا 2 سال نگه داشت و فاسد نمی شود.
این روش هم یکی دیگر از روش های نگهداری گوشت می باشد. البته خود این روش به سه طریق انجام می شود. در اولین روش قسمت های ضخیم گوشت را بدون استخوان تفت می دهند تا سرخ شود و آب گوشت گرفته شود و یک لایه روغن روی گوشت را می گیرد تا فساد آن به صفر برسد. روش دیگر گوشت را به استخوان تیکه تیکه کرده و درون روغن تفت می دهند تا روغن به تمام منفذ های گوشت نفوذ کند. روش سوم کل لاشه ی گوشت را می پزند و پس از جدا شدن استخوان ها آن را سرخ می کنند و داخل روغن می گذارند.
شما با راه های زیادی می توانید از میکروبی شدن گوشت جلوگیری کنید؛ مثلا شستن، فریز کردن به موقع و... ولی باید بدانید این ها برای از بین بردن کامل میکروب های گوشت کافی نیست و شما باید برای اینکه تمام میکروب های گوشت را از بین ببرید، آن را در دمای و زمان مناسب طبخ نمایید. این تنها روش برای از بین بردن تمام میکروب ها می باشد و حتی با گریل و کباب کردن هم تمام میکروب ها از بین نخواهد رفت.
گوشت باید به درستی فریز شود و در دمای مناسب قرار بگیرد. همچنین از ورود هر گونه هوا به داخل نایلون آن باید جلوگیری شود. بهترین قسمت فریزر برای گوشت، طبقه های زیرین می باشد که دارای سردترین دما هستند.
در سفر بهتر است که گوشت را در شهری یا کشوری که می خواهید به آن سفر کنید، تهیه نمایید اینگونه مشکلات فریز کردن و نگهداری آن را نخواهید داشت ولی اگر می خواهید گوشت از منزل به مسافرت ببرید، بهتر است از یخچال های مسافرتی استفاده کنید و داخل آن ها قرار دهید یا اینکه می توانید از روش های سنتی استفاده نمایید.
پس از خرید گوشت تازه باید خیلی سریع گوشت را در یخچال یا فریزر قرار دهید ولی قبل از آن، باید گوشت را بشوید. هنگام شستن گوشت بهتر است آن را با آب ولرم بشوید که بافت آن را از بین نبرید و پس از اینکه آب آن کاملا از بین رفت آن را فریز کنید.
البته خیلی از افراد می گویند نباید گوشت را شست و برای از بین بردن میکروب ها و باکتری ها فقط باید آن را در دمای مناسب طبخ کرد.
گوشت یکی از فساد پذیر ترین مواد غذایی است که باید به روش های نگهداری و استفاده از آن بسیار دقت نمایید. منجمد کردن دوباره ی گوشت اصلا توصیه نمی شود مخصوصا گوشت چرخ کرده ولی اگر گوشت را از فریزر خارج کنید و آن را در داخل یخچال قرار دهید که به آرامی یخ آن آب شود، مجمد کردن دوباره ی آن مشکلی ندارد. البته با داشتن یک سری شرایط می توان گوشت را مجددا منجمد کرد: