روش های آماده سازی گوسفندان برای جفت گیری شامل فاکتور های مختلفی است که باید به آنها توجه نمود. توجه به سلامتی، کنترل دما، برنامه ریزی برای زمان جفت گیری، توجه به تغذیه و... از جمله موارد با اهمیت جفت گیری گوسفندان می باشند. در این مقاله می خواهیم در مورد گوسفندان، انواع نژاد های آنان و روش های آماده سازی گوسفندان برای جفت گیری اطلاعاتی را ارائه کنیم.
گوسفندان از حیوانات حلال گوشت هستند که برای انسان ها مصارف گوناگون و زیادی دارند. گوسفندان از جمله حیوانات اهلی و از راسته ی سم داران محسوب می شوند که در مناطق روستایی و توسط کوچ نشینان پرورش داده می شوند و از اصلی ترین منابع درآمدی این اقشار می باشند. گوسفندان نر قوچ و گوسفندان ماده میش و گوسفندان نابالغ بره خوانده می شوند. قبل از پرورش و فکر تولید دام بیشتر، می بایست تمام روش های اطمینان از سلامت گوسفند زنده را انجام دهیم تا دام های سالمی داشته باشیم.
گوسفندان علاوه بر تامین نیازهای روستاییان و عشایر، مصارف گوشت انسان ها را به خصوص در شهرها تامین می کنند. علاوه بر این گوسفندان مزیت های دیگری دارند که از آنها برای تامین شیر، پشم و پوست استفاده می شود. به طور کلی گوسفندان از حیواناتی هستند که مزایای اقتصادی بسیار خوبی برای انسان ها دارند و از قدیم الایام همانطور که در مراسم های مذهبی نیز می توان رسم ها و آیین های مختلف را مشاهده نمود، جزو لیست غذایی انسان ها و مورد توجه آنها بوده اند.
فصل جفت گیری گوسفند
همان طور که تاکنون متوجه اهمیت پرورش گوسفندان شده باشید، باید گفت پرورش گوسفندان به روش های مختلفی انجام می شود و نکات مهم در پرورش گوسفند که باید در نظر بگیریم:
جفت گیری گوسفندها و جفتگیری قوچ
جفت شدن گوسفند، با توجه به اینکه میش ها در سن شش تا هشت سالگی و قوچ ها در سن چهار تا شش سالگی به بلوغ می رسند، زمان مناسب برای جفت گیری میش ها و جفت گیری قوچ ها پس از این سن فرا می رسد. از نکات جالبی که در جفتگیری گوسفندان وجود دارد، می توان به دوره ی پریودی میش ها اشاره نمود که در مدت 17 روزه ی آن، بویی با نام فرومون از خود منتشر می کنند که این بو باعث افزایش قوت جنسی و شهوت قوچ ها می شود و عمل جفت گیری در این مدت انجام می شود. گوسفندان با توجه به نژادی که دارند، می توانند در سال تا حتی چندین بار زایمان کنند. معمولا زمان زایمان این جانداران در فصل های زمستان و پاییز می باشد. از طرفی تغذیه دام بسیار مهم به شمار می رود و با بررسی اثرات تغذیه مناسب در پرورش دام می توانید متوجه شوید که در جفتگیری موثر و به دنیا آوردن بره های سالم، غذایی که گوسفندان می خورند دارای اهمیت بسیار زیادی است.
زمان جفت گیری گوسفند
از روش های آماده سازی انواع گوسفندان برای جفت گیری می توان به موارد زیر اشاره نمود:
جفت گیری قوچ و میش
از جمله دیگر روش های آماده کردن گوسفندان برای جفت گیر می توان گفت:
استفاده از رگولین یکی دیگر از روش های آماده سازی انواع گوسفندان برای جفت گیری است که با داشتن هورمون ملاتونین در زیر پوست قوچ و یا میش کاشته می شود. این قطعه باعث می شود پس از دو ماه فصل جفت گیری همانند فصل جفت گیری طبیعی در دام ایجاد شود. در مورد استفاده از پروژسترون ها باید گفت این ماده می تواند برای حساس کردن حیوان و تخمک گذاری، روش خوبی برای آماده سازی میش ها برای جفت گیری باشد.
استروژن: از دیگر هورمون های زنانه است که می تواند به صورت مصنوعی تولید شود. این ماده می تواند حیوان را در ترکیب با پروژسترون تحریک به تخمک گذاری کند که می تواند برای آماده سازی گوسفندان برای جفت گیری موثر باشد. این عمل بیشتر در نژادهای زایشی گوسفندان انجام می شود.
از نکات و روش های آماده سازی گوسفندان برای جفت گیری باید به موارد زیر اشاره نمود.
شما می توانید تمام موارد مربوط به خرید و فروش دام زنده و راهنمایی های کافی و مفید درباره دام زنده را در وب سایت مرکز پخش دام زنده و گوسفند زنده نمونه مشاهده و مطالعه کرده و یا با شماره های 44558303-021، 22580299-021، 9560356-0912 و 2879659-0912 تماس حاصل نمایید.
عکس جفت گیری گوسفند
شما می توانید براس کسب اطلاعات بیشتر از دیگر مقالات ما بازدید نمایید: