مرکز خرید گوسفند زنده، فروش و عرضه بهترین قیمت دام در تهران

پیشگیری و کنترل بیماری های طیور

نویسنده : alivesheep
تاریخ ثبت : 20 دی ، 1399

پیشگیری و کنترل بیماری های طیور یکی از مهمترین عوامل سودآوری در تجارت مرغداری است. هزینه که برای تولیدات انجام می دهید معیار سنجش شما بر سود تجاری شما می باشد. کنترول بیماری ها یکی از مهمترین نکات برای جلوگیزی از ضرر و زیاد به سودآوری می باشد. مهم ترین عوامل برای کنترل و پیشگیری بیماری ها را بررسی می کنیم.

مرغ و خروس زنده

بیماری های طیور

دو بیماری جدی در طیور که باید مراقب آن ها بود یکی بیماری نیوکاسل و آنفلوانزای مرغی است. این دو بیماری از مهم ترین و آسیب زننده ترین بیماری های میان طیور می باشد. برنامه واکسیناسیون اجباری در برابر بیماری نیوکاسل (ND) به محافظت از صنعت در برابر ND های بومی و عجیب و غریب کمک کرده است. گاهی اوقات بیماری ها در طیور رخ می دهند. برخی از آنها با واکسیناسیون یا راهکارهای دارویی کنترل می شوند و با دور نگه داشتن از دیگر مرغداری ها می توان از شیوع آن ها جلوگیری کرد چون این دو بیماری به شدت و زود همه گیر می شود.

بیماریهایی که با واکسیناسیون کنترل می شوند شامل موارد زیر است:

  • لارنگو تراشیت عفونی
  • کوریزا
  • بیماری تنفسی مزمن
  • آبله مرغان
  • وبا مرغ
  • بیماری نیوکاسل
  • سندرم قطره تخم مرغ 76
  • برونشیت عفونی
  • آنسفالومیلیت مرغی

تولید جوجه و طیور زنده

بیماری طیور چگونگی گسترش می یابد نحوه پیشگری از آن 

بیماری می تواند از طریق پرندگان، انسان، پرندگان وحشی، تجهیزات، باد، حیوانات خانگی و حشرات وارد مزرعه شما می شود. مهم ترین عوامل را با هم بررسی می کنیم .

پرندگان : پرندگان یکی از عامل های اصلی انتقال بیماری می باشند. وقتی یک پرنده بیماری را با خود حمل کند می تواند آن را به راحتی بر هر جایی ببرد و عامل مهم انتقال بیماری باشد.
انسان : انسان ها احتمالا دومین حمل کننده بیماری طیور هستند. این بیماری می تواند با کفش، دست، لباس و احتمالا تنفس انتقال یابد بازدید کنندگان می تواند به راحتی این بیماری را انتقال دهند و یکی شیوع بیماری گسترده ایجاد کنند.    
پرندگان وحشی : درصد بسیار کمی از این پرندگان به ویروس آنفلونزا مرغی دوچار می شوند. آب عامل اصلی شیوع این بیماری ها می باشد که این پرندگان می تواند از این طریق انتقال دهند. از طریق غذا و خورد و خوراک نیز انتقال داده می شود. پرندگان وحشی همچنین می توانند عامل انتقال انگلهای خارجی نیز باشند.
برای جلوگیری از شیوع بیماری از طریق پرندگان وحشی باید تلاش کنید این پرندگان وارد محدوده پرورشی شما نشوند مخصوصا پرندگان آبزی. هچنین مراقب سلامت آب و خوراک آن ها که می تواند مشترک باشد نیز باشید.     
تجهیزات : بیماری ها می توانند از طریق تجهیزات قابل استفاده در مزارع و مرغداری ها نیز متنقل شوند. جعبه های طیور،جعبه های تخم مرغ ها نیز می توانند عامل انتقال بیماری ها باشند. رعایت بهداشت می تواند به جلوگیری از شیوع بیماری کمک کند. لطفا از خرید جعبه های متفرقه نیز پرهیز کنید. 
باد و هوا : برخی از بیماری به ویژه بیماری های تنفسی می توانند در هوا پخش شوند و سریع گسترش یابند. مخصوصا در شب که نور خورشید وجود ندارد زیرانور فرابنفش خورشید یکی از عامل میکروب کشی در هوا می باشد. شواهدی وجود دارد كه نشان می دهد بیماری مزمن تنفسی، مایكوپلاسما، آنفولانزای مرغی و بیماری نیوكاسل از این طریق شیوع پیدا می كند.
حیوانات اهلی : سگ ها و گربه ها می توانند مواد آلوده را روی دست و پا و موی خود حمل کنند و در صورت مراجعه به مراغداری و مزرعه به راحتی انتقال دهند و به راحتی با یک تماس کوچک باعث شیوع بیماری شود. از ورود آن ها به فضای پرورشی خود جلوگیری کنید.
حشرات : پشه ها می توانند آبله مرغان را انتقال دهند و مگس ها می توانند عامل انتقال بیماری نیوکاسل و سالمونلا باشند. همه پرندگان باید برای آبله واکسینه شوند و مگس ها باید با سم از محیط دور شوند.

    نحوه جلوگیری از شیوع بیماریها

    روش های زیر مانع ورود بیماری ها نمی شوند اما از گسترش آن ها جلوگیری می کند و از شدت آن می کاهد. اطمینان حاصل کنید همه پرندگان به طور صحیح واکسینه می شوند. برای بیماری های که ممکن است در منطقه رخ دهد یک رژیم دارویی مناسب را دونبال کنید.
    در هر مزرعه پرورش یک سن پرنده داشته باشید. داشتن یک سن پرنده باعث می شود بیماری های اکتسابی کاهش یابد. پس از فروش دسته پرندگان، تجهیزات را کاملاً تمیز کرده و قبل از پرورش و شروع دوره بعدی، از بهداشت و سلامت محیط اطمینان حاصل نمایید.
    پرندگان مرده را به طور صحیح بیرون بریزید. پرندگان مرده باید به سرعت بسوزانید و آن ها را دفین کنید. پرندگان مرده هرگز نباید خوراک گربه ها یا سگ ها شوند. پرندگان مرده که در اطراف مزرعه پخش شده اند می توانند از طریق پرندگان گوشت خوار، سگ ها، گربه ها و موش ها خورده شوند و تبدیل به عامل انتقال بیماری ها شوند.
    پرندگانی که از مزرعه و مرغداری فرار کرده اند اگر بازگردند باید دور از دسته اصلی نگهداری تا از سلامت آن ها اطمینان حاصل شود. روزانه مزرعه و مرغداری خود را بازرسی کنید و از سلامت پرندگان خود اطمنیان حاصل نمایید. این چک کردن می تواند مانع از آسیب های جدی شود.

    درمان بیماری های طیور
    شما می توانید برای خرید طیور زنده به صورت آنلاین با مشاروان ما تماس حاصل نمایید.

    6LeqQBciAAAAAOTmEiSOf1o6d6Sk5ceWF8MIClo1