مرکز خرید گوسفند زنده، فروش و عرضه بهترین قیمت دام در تهران

تاثیرات دامپروری صنعتی در رشد صنعت دامداران

نویسنده : alivesheep
تاریخ ثبت : 09 اردیبهشت ، 1401

تاثیرات دامپروری صنعتی در رشد صنعت دامداران

امروزه دامپروری صنعتی به سمت مدرنیته شدن پیش می‌رود. این صنعت با توجه به رشد روز افزون فناوری و تکنولوژی شاهد تجهیزات پیشرفته و در نتیجه توسعه دامداری بوده است. تجهیزاتی که موجب فراهم آوردن بسیاری از امکانات نظیر وراثت پذیری دام، اصلاح پذیری گاوها، انتخاب اسپرم و برآورد آن‌ها، کنترل تیپ دام و ارزیابی آن‌ها و آمیزش‌های برنامه ریزی شده دام و ... شده است. در این مقاله با بررسی رشد صنعت دامداران در مسیر دامپروری صنعتی با ما همراه باشید.

آموزش، بزرگترین چالش در ایجاد دامداری صنعتی

روند سریع رشد فناوری در دامپروری صنعتی موجب شده تا بخش‌های بسیاری از تولید، همچنان فارغ از تخصص باشد. امروزه بیشتر متخصصان و کارشناسانی که به صورت سنتی مشغول پرورش دام هستند، دانش تخصصی در مورد این تجهیزات ندارند. در صورت رسیدگی به این چالش، اتفاقات خوشایندی در دامداری مدرن رخ خواهد داد. به طور مثال، امروزه در صنعت دام، میزان تولید شیر در هر گاو به 30 کیلوگرم در شرایط عالی می رسد؛ این درحالیست که اگر آموزش در این عرصه جدی گرفته شود، 40 درصد از منابع غذایی این حوزه از بین نخواهد رفت و با کمبود غذا و افزایش قیمت مواجه نخواهیم شد. امروزه دوره‌های تخصصی این حوزه در حال برگزاریست و متقاضیان می توانند با شرکت در کلاس‌های 2 الی 16 هفته‌ای از مزایای دامداری صنعتی پیشرفته استفاده نمایند. این دوره‌ها توسط 6 تعاونی دامداری با 40000 عضو به صورت وابسته به شرکت سیمکس کانادا در حال برگزاری می‌باشد.

دامداری صنعتی

آشنایی با ویژگی‌های دامپروری صنعتی و مزایای آن

تغذيه

از جذاب‌ترین تاثیرات دامپروری صنعتی بر رشد صنعت دامداری، تغذیه مناسب دام می‌باشد. این موضوع زمانی جذاب شده است که بدانید قبل از آنکه کارخانه جات خوراک دام تصمیم بگیرند تا غذای دام را به صورت پلت شده وارد بازار نمایند، صاحبین دام مجبور بودند تا هزینه‌ی آسیاب، میکسر و نیروی انسانی مختص به این کار را بپردازند؛ به طور مثال اگر کارخانه خوراک دام را یک نانوایی و صاحب دام را مشتری در نظر بگیریم، در گذشته مشتری تنها گندم و آرد را از نانوا می خرید و خودش نان را می پخت اما امروزه چنین نیست؛ هم اکنون به لطف تکنولوژی، کارخانجات محصولات خود را زیر نظر مراجع ذی صلاح، با کیفیت و ویژگی‌های مشخص شده به صورت پلت در اختیار دامداران قرار می دهند.

بیوتکنولوژی

ژنتیک در طی دو دهه اخیر تمام علوم پزشکی و دامپزشکی را تحت تاثیر خود قرار داده است، امروزه با امکاناتی که این تخصص برای صاحبین دام و گوسفند زنده فراهم کرده است، می توان از آن در جهت اصلاح نژاد، استفاده از منابع متنوع ژنتيك دامي، بهداشت دام، فيزيولوژي شيردهي، رشد و تغذيه حيوان بهره برد.

تلقيح مصنوعي

امروزه سعی می‌شود تا گاوهای شیرده را از بهترین ژن خودشان تکثیر کنند. این روند که هم اکنون با نام «تلقیح مصنوعی» شناخته شده است، می تواند با نگه داری و فریز کردن اسپرم گاوهای نری که بهترین ژن نوع خودشان را دارند، به گاوهای ماده انتقال داده شود تا بهترین بهره‌وری در آینده از دام صورت پذیرد.

تعیین جنسیت

تعیین جنسیت نیز از امکانات جذاب دامپروری صنعتی است و به صاحبین دام کمک می کند تا استراتژی‌های خود را در مورد تکثیر دام خود دقیق‌تر دنبال کنند.

شبیه سازی

امر شبیه سازی از امکاناتی است که همچنان به ثبات نرسیده و هنوز جای پیشرفت دارد؛ اما پیش بینی می‌شود در آینده ی نه چندان دور بتوان شبیه سازی دام را در مقیاس بزرگ و تولید انبوه دام شاهد باشیم.

گوساله

تحقیقات صورت گرفته از نحوه رشد دامداری صنعتی

بهترین نمونه تحقیقاتی در مورد تاثیرات دامپروری صنعتی، کشور استرالیاست. این کشور در سال 1990 تا 2005، بالغ بر 1000 تحقیق را بر روی جنبه‌های مختلف این حوزه انجام داده است. در نتیجه این مقالات آمده است که این روند باعث کاهش بیکاری و بوجود آمدن 5000 شغل به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این عرصه شده است به گونه‌ای که تاثیرات مستقیم دامپروری صنعتی بر اقتصاد استرالیا را با افزایش 15 درصدی برشمرده‌اند. به طور کلی دامداری پیشرفته نتیجه تحقیقات و زحمات پژوهشگران در حوزه دام می‌باشد و مسلما بدون آن‌ها، این موفقیت‌ها و دستاوردها ناممکن بود.

دامداری مدرن

6LeqQBciAAAAAOTmEiSOf1o6d6Sk5ceWF8MIClo1