یکی از کار های پرسود و کم ریسک را در بین دامپروری و کشاوری می توانید پرورش گوسفند در نظر بگیرید. حال نکاتی نیز در پرورش گوسفند وجود دارد که توجه به آن می تواند شما را به یک فرد موفق در زمینه دامپروری تبدیل نماید. عشایر ها و کوچ نشینان که شغل اصلی آن ها نیز دامپروری می باشد معمولا به صورت نسل در نسل نکات پرورش گوسفند را می آموزند حال شما که می خواهید به عنوان یک تازه کار قدم به این بازار بگذرید لازم است تا اطلاعات خود را هر چه بیشتر کامل نمایید تا بیشترین سود حاصله را از این کار ببرید.
شما اگر می خواهید یک دامداری بزرگ و پیشرفته داشته باشید باید به سراغ اهل فن در این حرفه بروید. شرکت های صنعتی هستند که می توانند بهترین تجهیزات دامداری را برای شما فراهم نمایند. البته این کار مستلزم هزینه زیادی نیز می باشد. حال اگر شما می خواهید از صفر شروع کنید باید ابتدا به سراغ دام های مولد برای شروع کار پرورش گوسفند خود بروید. به خاطر داشته باشید نکته بسیار ضروری این است که حتما از مراکز فروش گوسفند زنده را خریداری کرده تا به بیماری خاصی مبتلا نباشند. همچنین در طول کار خود با یک دامپزشک نیز برای تایید صحت دام های خود مشورت نمایید.
شما می توانید با پرورش گوسفند آن هم از نوع پرواری به حفظ مراتع کشور کمک کرده و همچنین ایجاد اشتغال و تولید گوشت مرغوب نیز بنمایید.
یکی از نکات مهم در پرورش گوسفند می تواند مربوط به پرواربندی آن ها باشد. مطمئنا شما از خرید دام خود و پروش آن ها قصد سود آوری و فروش دارید پس نکته مهمی که باید به خاطر داشته باشید شروع یک دوره کامل عملیات پروارکردن باشد. در این دوره که معمولا نود روز به طول می انجامد شما با کمک متخصصان این فن می توانید گوسفندان خود را ه تنها چیزی حدود سی کیلو وزن دارند را به حدود پنجاه کیلو برسانید. همین امر باعث می شود تا نیاز شما به تهیه خوراک دام بالا تر برود. به خاطر نیز داشته باشید اگر می خواهید یک کار اصولی را شروع کنید تا سود آور نیز برای تان باشد باید از خوراک دام مرغوب استفاده کرده تا سلامت دام های شما و در نتیجه گوشت تولیدی آن ها بیشتر شود.
نکات مهم دیگر در پرورش گوسفند در زمان پرواربندی:
محوطه دام داری شما باید ضدعفونی شود تا هر گونه انگلی نتواند وارد بدن گوسفندان شود.
آب مورد استفاده گوسفندان باید به صورت دوره ای به آزمایشگاه برده شود تا از جهت املاح لازم در آن اطمینان حاصل شود.
به خاطر داشته باشید حتما قبل از شروع کار خود علوفه لازم برای این دوره را به طور کامل تهیه کرده باشید و با یک متخصص تغذیه نیز مشورت نمایید.
بخش عمده غذای گوسفند زنده علوفه و کنسانتره می باشد به طور معمول در ایران نسبت استفاده از این دو در پرورش گوسفند پنجاه به پنجاه می باشد ولی باید این کفه به سمت کنسانتره بیشتر باشد تا دوره پروارکردن بهتر صورت گیرد ولی به دلیل گران قیمت بودن نهاده های دامی معمولا از مقدار کمتری از کنسانتره استفاده می شود.
به خاطر داشته باشید مواد معدنی مغذی نیز همانند دی کلسیم سولفات یک درصد وجود دارد که باید در این دوره به گوسفندان خورانده نشود. همچنین در آب آخور آن ها نیز بهتر است از سنگ نمک استفاده شود.
به خاطر داشته باشید برای پرورش گوسفند یک برنامه دقیق کاری داشته باشید. برای نمونه باید خرید بره های شیری را در تابستان انجام دهید و نکته مهم دیگر نژاد این گوسفندان می باشد که از اهمیت زیادی برخردار می باشد. برخی از نژاد ها مانند افشاری و بلوچی جزء گوسفندان سنگین به شمار می روند که می توانید آن ها را در دوره پرواری به پنجاه کیلو برسانید.