مرکز خرید گوسفند زنده، فروش و عرضه بهترین قیمت دام در تهران

روش های اطمینان از سلامت گوسفند زنده

نویسنده : alivesheep
تاریخ ثبت : 20 دی ، 1399

در این مقاله قصد داریم به روش هایی برای تشخیص سلامت گوسفند زنده بپردازیم. اصولا گوشت این حیوان جزو وعده های اصلی غذایی مردم ایران است و قیمت آن نیز بسیار بالا رفته است و تشخیص سلامت آن بسیار مهم است که توسط کارشناسان این حوزه مخصوصا دام پزشکان صورت می گیرد که این امر در مطب های این بزرگواران انجام می گیرد ، گوسفند ها اصولا دارای بیماری هایی هستند که تشخیص آن ها بسیار مهم می باشد.

روش های تشخیص سلامت گوسفند زنده

برای تشخیص سلامت گوسفند زنده می توان از روش های مختلف ظاهری یا بررسی حالات فیزیولوژیکی گوسفند استفاده کرد که. این روش ها متنوع بوده و توسط بسیاری از دام پزشکان مورد بررسی قرار می گیرد. این روش ها متقاوت است و برخی افراد باتجربه نیز می توانند با استفاده از این روش ها، سالم بودن یک گوسفند را تشخیص دهند اما با خرید از مراکزعرضه گوسفند زنده از سلامت گوسفند زنده می توانید اطمینان دارشته باشید.

گوسفند زنده

معاینه ظاهری جهت تشخیص سلامت گوسفند زنده

اولین روش تشخیص سلامت گوسفند زنده بررسی دهان است که آیا ترشحات چرکی دارد یا خیر در صورت وجود این ترشحات نشان دهنده این است که ریه این جانور پستاندار با مشکل مواجه شده است و باید سریعا به دام پزشک های مربوطه انتقال داده شود. روش دیگر بررسی میزان استحکام پشم گوسفند است که آیا به راحتی کنده می شود یا خیر در صورت عدم استحکام آن باید کبد آن را بررسی کرد که آیا مشکلی دارد یا خیر و روش دیگر ظاهری لمس کردن مهره های گوسفند است که نشان دهنده میزان چاقی یا لاغری این حیوان است. برای تشخیص جگر سالم گوسفند باید آن را بعد از ذبح گوسفند مشاهده کرد که آیا جگر صاف است و رنگ آن را با برش مشاهده کرد که باید رنگ قرمز جگری را داشته باشد .همچنین بعد از برش دو رگ را دارا بوده که نباید انگلی داشته باشد. یکی دیگر از راه های تشخیص سلامت گوسفند زنده بررسی نشخوار کردن این حیوان است که این امر به صورتی انجام می گیرد که بعد از اینکه گوسفند چرا کرد علف وارد دستگاه گوارش پیچیده ی آن می شود و پس از برخورد با ترشحات سپس دوباره وارد دهان می گردد و هضمش را ادامه می دهد. همچنین نشخوار سالم نشان دهنده این است که این دام سیستم گوارش سالمی دارد و اینکه وقتی به گله خود نگاه می کنید باشد متوجه شوید نصف  آن ها در حال نشخوار هستند. مدفوع دام سالم نیز دارای ویژگی های منحصر به فردی است از جمله اگر خیلی نرم بوده باشد نشان دهنده آن است که این گوسفند اسهال دارد و اگر خیلی سفت باشد نشان دهنده این است که یبوست دارد. همچنین در مدفوع گوسفند نباید خون وجود داشته باشد زیرا نشان دهنده این است که سلامت گوسفند زنده در خطر است. همچنین گوش های گوسفند باید برافراشته بوده و هنگام شنیدن صدا به سمت آن حرکت کند همچنین این گوش ها وقتی درگیر مگس ها هستند باید حرکت کرده و این مگس ها را از خود دور کنند.

گوسفند زنده

نشانه های مشخص سلامت گوسفند

از دیگرعلائم ظاهری سلامت گوسفند زنده، داشتن چشمی شفاف و براق بدون هیچ گونه کدری است. همچنین گوسفند سالم همیشه در حال نشخوار است و به همین دلیل فربه و چاق است. از دیگر نشانه های گوسفند زنده سالم، می توان به تحرک بالای گوسفند اشاره کرد.از دیگر علائمی که در تشخیص سلامت گوسفند بسیار مهم است، موارد ذیل می باشد.

گوسفند سالم نباید دارای ترشحاتی از بینی و چشم باشد.
گوسفند سالم دارای بی اشتهایی، لرزش و عدم تعادل در بدن نمی باشد.
علائمی مانند سرفه، سرگیجه، عطسه و اسهال از نشانه های ناسالم بودن گوسفند است.
اگر گوسفند دچار سقط جنین شود نیز یکی از نشانه های ناسالم بودن گوسفند است.
اگر در دام ها چنین علائمی مشاهده شد، بهتر است سریعتر دامپزشک آنها را معاینه کند.

گوسفند زنده
روش های تشخیص فیزیولوژیک سلامت گوسفند سالم

برای بررسی صفات فیزیولوژیک گوسفند جهت سلامت گوسفند زنده، باید از دستگاه های مخصوص که در اختیار دام پزشک مربوطه است، استفاده کرد که در این دستگاه ها مشخص می شود عمر اقتصادی گوسفند 4 تا 6 سال است ، دمای بدن در گوسفند باید 39/5 درجه سانتی گراد باشد ، تعداد تنفس در هر دقیقه باید 19 بار باشد که اگر هر کدام از این موارد با تغییرات جزئی مشاهده شد باید حتما گوسفند توسط دارو های مختلف درمان گردد و گرنه سلامت گوسفند زنده با مشکل مواجه شده است.

بهداشت گوسفندان

حالات فیزیولوژیکی و طبیعی حیوان که در بیشتر مواد مورد توجه قرار مى‌گیرند عبارتند از: درجهٔ حرارت بدن، تعداد ضربان قلب در دقیقه، تعداد متوسط تنفس در دقیقه، سن بلوغ، حالت طلب و مدت آن، فواصل بین دوحالت طلب، طول دورهٔ آبستنی، دورهٔ شیردهی، سن جفت گیرى و سن در اولین فحلی.
درجهٔ حرارت بدن حیوانات معمولاً ثابت است، ولى تغییرات محیطى مثل افزایش یا کاهش درجه حرارت، سرماى محیط همراه با رطوبت، مى‌تواند سبب کاهش درجهٔ حرارت بدن حیوان گردد و فعالیت فیزیکى ممکن است در حدود یک درجه سانتى‌گراد در آن تغییر ایجاد بکند.
در جدول A درجهٔ حرارت طبیعى حیوانات اهلى و در جدول B تعداد متوسط ضربان نبض و در جدول C طول مدت آبستنى در دام‌هاى مختلف نشان داده شده است.
جدول A – درجهٔ حرارت طبیعى حیوانات اهلى
نوع دام حرارت طبیعى بدن برحسب درجهٔ سانتى‌گراد
گاو ۳۸/۵
گوسالهٔ شیرخوار ۴۰
گوسالهٔ قبل از یک‌سالگى ۴۰-۳۸/۵
گوسفند ۴۰-۳۹
طیور ۴۲/۵-۴۰/۵
جدول B- تعداد متوسط ضربان نبض در حیوانات مختلف
نوع دام تعداد ضربان نبض در دقیقه
گوساله ۱۰۰-۷۰
گاو شیرى ۸۰-۷۰
گاو گوشتى ۶۰-۴۸
بره ۱۰۰-۹۰
گوسفند بالغ ۸۵-۷۰
گوسفند پیر ۶۵-۶۰
مرغ ۱۶۰-۱۳۰
جدول C- طول مدت آبستنى در حیوانات اهلى
نوع دام حداقل دورهٔ آبستنى حداکثر دورهٔ آبستنى حد متوسط دورهٔ آبستنى
مادیان ۳۱۰ روز ۳۴۰ روز ۳۴۰ روز
گاو ۲۷۰ روز ۳۱۰ روز ۲۸۵ روز
بز و میش ۱۴۵ روز ۱۵۵روز ۱۵۰ روز
سگ ۵۰ روز ۶۵ روز ۶۳ روز
با توجه به این جداول هرگونه تغییرى که در سلامت حیوان به‌وجود آید، فوراً قابل تشخیص خواهد بود. به موازات تغییرات ظاهری، تغییراتى در خون، ادرار، مدفوع حیوان نیز از لحاظ شیمیائى و فیزیکى حاصل مى‌گردد که اغلب اوقات براى پى بردن به آنها و تشخیص بیمارى کمک مى‌کند.

تعریف بهداشت دام

رعایت اصول و نکاتى است که به‌وسیلهٔ آن مى‌توان دام پرورش گوسفند را در سلامت کامل نگهدارى کرده و با تکیه بر این اصول مى‌توان از شیوع بیمارى‌هاى دامى جلوگیرى کرد.
در دامپروری به‌علل اقتصادى نبودن، پرجمعیت بودن به‌ندرت به معالجهٔ حیوان مى‌پردازند و فقط با جدیت و مراقبت و با به‌کار بستن فنون بهداشت و افزودن به مقاومت دام از بروز بیمارى‌ها جلوگیرى کرده و سلامت گله را تأمین مى‌کنند.

6LeqQBciAAAAAOTmEiSOf1o6d6Sk5ceWF8MIClo1